Vještačenje Laninog mobitela gotovo sutra, izvučeno na desetine poruka i poziva

tužiteljstvo hnž, lana bijedić, ubojstvo Lana Bijedić, vještačenje, informacije, lana bijedić, ubojstvo Lana Bijedić

Stručnjaci iz Federalne uprave policije (FUP) užurbano izvlače podatke iz mobitela surovo ubijene Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je prije mjesec pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, saznaje „Avaz“.

Mobilne aplikacije

Podsjećamo, Lanin telefon prije nekoliko dana uspjeli su otključati njemački stručnjaci u jednoj privatnoj agenciji i od tada je tada na vještačenju u prostorijama FUP-a u Sarajevu, a po naredbi Tužilteljstva ZHŽ.

Kako nam je nezvanično rečeno, osim poziva i poruka, provjeravaju se i svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera, Signala, WhatsAppa. Do sada je izvučeno na desetine poruka i poziva, koji će pomoći istražiteljima da sklope motiv ovog stravičnog ubojstva.

Tužitelji već imaju listing poziva na dan ubojstva, a koji su dobili od mobilnih operatera. No, on navodno nije od velike pomoći. Sada se utvrđuje što je i kome slala Lana na Viber kobnog dana, a tko je nju zvao, što je nezvanično navedeno i u naredbi pripadnicima FUP-a.

Čvrst trag

Vještačenje bi trebalo biti završeno sutra, a svi podaci bit će proslijeđeni tužiteljima koji vode istragu.

Za sada tužitelji, koji nemaju skoro nikakav čvrst trag tko je ubio Lanu, sve nade polažu u vještačenje njenog mobitela i komunikaciju koju je ostvarivala putem Vibera.

Pogotovo poruke koje je upućivala i kome te zašto je kobnog dana iz Mostara, u kojem je živjela, krenula autobusom put Čapljine. Zapis te komunikacije krije njen mobitel.

I dalje traju saslušanja

U Ministarstvu unutarnjih poslova ZHŽ i u Tužiteljstvu ZHŽ čekaju, također, i na rezultate brojnih drugih vještačenja. No, i dalje se saslušavaju brojne osobe te se analiziraju brojni snimci izuzeti s videonadzora objekata u Čapljini koji pokazuju tok njenog kretanja.

Tijekom dosadašnje rekonstrukcije njenog kretanja, utvrđeno je da je od Autobuske stanice u Čapljini pješačila do naselja Trebižat. Viđena je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je njeno tijelo u rijeci Studenčici kod Ljubuškog u večernjim satima pronašao lokalni ribar.