Vjeru, naciju i jezik može se prešutjeti

bih inzko, eu, Valentin Inzko, BIH, BIH, popis, BIH, BIH, BIH, BIH, BIH, Dayton, BIH, državljanstvo, BIH, BIH, Europska unija, BIH, drva, fakultet, zemlja, Balkan, bogataši, plaće, BIH, guzonja, BIH, proračun, luksuz, dubioza kolektiv, Nedjeljom u 2, BIH, Fotelja, direktor, BIH, Federacija BIH, dugovi, status, BIH, socijalni nemiri, Federacija BIH, Republika Srpska, Hrvati u BIH, županije, BIH, BIH, država za čovjeka, tužitelji, država, BIH, tužba, ministri, Vlada Federacije, vlada bih, BIH, BIH, nacionalnost, vlast, BIH, Politika, Novac, nato, siromaštvo, BIH, migracije, emigracija, azil, nezaposlenost, BIH, MMF, novac mmf, BIH, norveška, BIH, uvjeti, prodaja, MMF, BIH, poskupljenje, trošarine, građani BiH, BIH, Koridor Vc, BIH, život, BIH, Europska unija

Članovi toga povjerenstva su, kao predsjedatelj, Petar Dokić te dopredsjedatelji Halid Genjac i Martin Raguž.

Varijanta koju su oni ponudili podrazumijeva da se državljani BiH na popisu 2011. godine mogu, ali i ne moraju, izjašnjavati o svojoj etničkoj, vjerskoj i jezičnoj pripadnosti.

Definirano je i da će dijaspora biti obuhvaćena posebnim popisom sa zasebnom bazom podataka. Također nakon popisa 2011. godine, podaci popisa iz 1991. godine bit će primjenjivani pri formiranju vlasti na svim razinama u BiH i to sve do potpune provedbe Aneksa 7 Daytonskog sporazuma, koji se odnosi na povratak izbjeglih i raseljenih osoba, na što će vjerojatno biti najviše primjedbi tijekom parlamentarne rasprave koja je najavljena za idući tjedan.

Središnje mjesto za obradu popisnih podataka bit će u Istočnom Sarajevu, koje se nalazi u Republici Srpskoj (RS).

Inače, Republika Srpska je, nakon što do sada nije postignut dogovor u vezi s popisom u BiH, već u parlament tog entiteta uputila zakon o provedbi popisa i planira ga sama provesti ako izostane dogovor o popis na razini BiH.

Iz Agencije za statistiku BiH upozoravaju kako Parlament BiH treba donijeti zakon o popisu najkasnije do kraja ovoga mjeseca kako bi se mogle provesti sve tehničke pripreme za provedbu popisa.

slobodna dalmacija