Vjekoslav Bevanda: Konačno usvojiti Zakon o akcizama

Vjekoslav Bevanda, Zoran Milanović, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, akcize, proračun, Proračun BIH, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, turisti, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Denis Zvizdić, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda

... izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Predsjedvajući Upravnog odbora UIOBiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda je rekao novinarima uoči sjednice da očekuje da ovaj zakon konačno bude usvojen.

- Moja očekivanja od početka su takva. Na UOUIO je davno usvojen ovaj zakon, ali je 'pao' u parlamentu - rekao je Bevanda.

Ponovio je da Međunarodni monetrani fond (MMF) insistira da vlasti BiH ispune ono što su potpisale u Pismu namjere za aranžman s tom financijskom institucijom. Upravni odbor UIOBiH danas će razmatrati i nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Upravni odbor UIO danas će u Banja Luci održati dvije sjednice, a na prvoj će biti razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period lipanj-rujan, te prijedlog privremenih poravnanja među entitetima.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju i aktivnostima UIO za prvo polugodište ove godine i budžetskom planu za 2018. godinu, kao i niz pravilnika iz oblasti rada UIO.

FENA