Visoki predstavnik ‘pomilovao’ Đogića i Prskala

Zaključivši da razlozi za smjenu Ivana Đogića i Zvonka Prskala od 26. lipnja 2001. godine više ne postoje, visoki predstavnik donio je odluke kojima se Đogiću i Prskalu omogućuje obavljanje službene, izborne ili imenovane dužnosti, da se kandidiraju na izborima i da imaju funkcije unutar političkih stranaka.

Đogić i Prskalo smijenjeni su s dužnosti u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, zbog potpore Hrvatskom narodnom saboru.

Osim toga, zaključivši da razlozi za smjenu Svetozara Aćimovića od 26. veljače 2001. godine više ne postoje, visoki predstavnik također je donio odluku kojom se omogućuje Aćimoviću, koji je suspendiran s mjesta direktora Elektroprivrede Republike Srpske zbog kriminalnih radnji koje nije spriječio, da može obavljati službene, izborne ili imenovane dužnosti, da se kandidira na izborima i da ima funkcije unutar političkih stranaka.

Kako je istaknuto iz Ureda visokog predstavnika, ovim se odlukama ne osporava valjanost prvobitnih odluka o smjeni, niti se osobe na koje se one odnose automatski vraćaju na dužnosti na kojima su bile u vrijeme smjene.

SD