Vijeće ministara ne traži vraćanje bijelog kruha

Vijeće ministra BiH, bijeli kruh, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministra BiH, Vijeće ministara, trošarina na naftu, trošarine, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH, Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara demantiralo je te tvrdnje te javnosti "dostavlja stvarne činjenice".

"Vijeće ministara BiH je na 32. sjednici održanoj 19. studenog 2015.godine na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, utvrdilo Prijedlog nacrta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i poslalo ga u redovituu proceduru.

Takav Prijedlog Zakona je, pored umanjenja niza naknada, predvidio vremensko smanjenje naknade za "bijeli kruh" s 12 na 6 mjeseci.

Dakle, Prijedlog Zakona je upućen u parlamentarnu proceduru dva i pol mjeseca prije usvajanja odluke u Domu naroda, a ne kako to tvrde pojedini mediji, dan nakon usvajanja.

U međuvremenu je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, na sjednici održanoj 2. ožujka 2016.godine usvojilo ukidanje naknade za "bijeli kruh".

Prema tome, Vijeće ministara BiH nije, niti bi ikada tražilo vraćanje "bijelog kruha". Naprotiv, predsjedavajući Vijeća ministara BiH u potpunosti podržava prekjučerašnju odluku Doma naroda BiH o ukidanju "bijelog kruha" i ona će neizostavno, kroz dalju zakonsku proceduru biti ugrađena i postati dio konačnog teksta Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH", navodi se u priopćenju Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH