Velika policijska akcija u BiH: Uhićeno 12 osoba, među njima i policajac

Velika policijska akcija u BiH: Uhićeno 12 osoba, među njima i policajac

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini u četvrtak su uhitile 12 osoba u okviru velike operacije razbijanja skupine koja se bavila ilegalnom trgovinom oružjem i krijumčarenjem ljudima a akcija je provedena u suradnji s policijom Srbije, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH. Policijske racije provedene su na području Brčkog i Bijeljine kao dio akcija kodnog naziva „Škorpion".

Meta akcije bile su osobe osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala, povezane s trgovinom ljudima, krijumčarenjem i nedozvoljenim prometom oružja i vojne opreme.

Među osumnjičenima je i aktivni policijski djelatnik Granične policije BiH koji je pod istragom zbog zloporabe položaja i koruptivnih aktivnosti. Uz uhićenja, policija je pretražila 10 lokacija na širem području Brčkog i Bijeljine gdje je pronađena znatna količina oružja i vojne opreme kao i krijumčarena roba veće vrijednosti.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi da se ova organizirana kriminalna skupina kroz određeno vremensko razdoblje bavila krijumčarenjem oružja i vojne opreme prema zemljama Europske unije, trgovinom ljudima kao i krijumčarenjem roba veće vrijednosti iz Srbije u BiH.

večernji.ba