Velika policijska akcija i uhićenja u BiH i RH zbog krivotvorenja

droga, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, korupcija, droga, policija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Sipa, akcija, Hercegovina, uhićenje, policija, akcija, krivotvorenje, akcija, Policijski dužnosnici, BIH, Hrvatska zemlja, Sipa, Sarajevo, prostitucija
Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e vrše pretrese i lišenja slobode na području Posavine.

Na terenu se nalaze tužitelj i istražitelj Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju rad policijskih djelatnika i suradnju sa kolegama u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini slobode su lišene tri osumnjičene osobe, dok kolege u Hrvatskoj aktivnosti provode u pravcu prema ukupno osam osoba koje su meta akcije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Prilikom pretresa na području Hrvatske pronađena je određena količina krivotvorenih dokumenata, uključujući i krivotvorene službene policijske isprave. Radi se o složenoj i višemjesečnoj istrazi, usmjerenoj prema više osoba u dvije države, koje su osumnjičene za organiziranje radi činjenja kaznenih djela i čitav niz drugih kaznenih djela, odnosno krivotvorenje službenih isprava, putovnica, dokumenata, kao i službenih iskaznica policijskih agencija.

Aktivnosti su dogovorene između Tužiteljstva BiH i USKOK-a na najvišoj razini, nakon čega je počela istraga u pravcu otkrivanja i razbijanja ove organizirane skupine.

Kolege iz BiH i Hrvatske u stalnom su kontaktu, a osobe lišene slobode u BiH, bit će predate postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Akcija „Art" pokazuje odlučnost tužiteljskih i policijskih kapaciteta u BiH, da se obračunaju sa najsloženijim oblicima prekograničnog kriminala, u suradnji sa policijskim i pravosudnim institucijama iz susjednih zemalja i Europske unije, navode iz Tužiteljstva BiH.