Vehabijsko selo na sjeveru Bosne organiziralo vojnu vježbu?

vehabije, vehabije, sela, Novac

Naime, do tamošnjih sigurnosnih službi doprle su informacije da se u selu odvijaju aktivnosti koje mogu ugroziti sigurnost države, potvrdio je za Dnevni avaz izvor iz ministarstva sigurnosti BiH. Kako tvrdi izvor ovog lista, vehabije iz Gornje Maoče predmet su provjera i stranih obavještajnih službi, prenosi Večernji.

Predsjedatelj povjerenstva za obranu i sigurnost parlamenta BiH Branko Zrno ističe da su se pojavile informacije da mještani u tom selu imaju vježbe gađanja bojevom municijom iz vojnog naoružanja.

Inače, Gornja Maoča je potpuno izolirano mjesto u kojem dosad nisu vrijedili zakoni države BiH. U ovom mjestu smještenom u nepristupačnom terenu između Brčkog i Tuzle živi se po šerijatskom zakonu. Put koji vodi do sela je gotovo potpuno neprohodan, a svi putokazi prema selu su na arapskom jeziku. Na većini kuća su crne islamske zastave, a uvjeti za život se gotovo čine nemogućima.

Zanimljivo je kako do sada skoro nitko od dužnosnika BiH nije posjetio stanovnike Gornje Maoče. Ovo mjesto je potpuno zatvoreno za bilo koga. Prema nekim informacijama u tom mjestu nalazi se škola na jordanskom jeziku, koja nije u nadležnosti niti jednog ministarstva obrazovanja, jer se selo nalazi na granici Tuzlanske županije i Distrikta Brčko, te se ne zna točno pod čiju nadležnost oni pripadaju.

Prema izvorima mostarskog Dnevnog lista, i spomenuta škola na jordanskom jeziku je pod nadzorom nadležnih službi zbog nelegalnosti svog djelovanja. Zbog ove škole već je vođena i istraga tužiteljstva Tuzlanske županije.