Vehabije na Vlašiću naoružani puškama, pištoljima i noževima

Tu se iznenada pojavila grupa vehabija koji su bili u maskirnim uniformama, rancima na leđima i naoružani puškama, pištoljima i noževima. Njih deset su bili u istim unofrmama, a prevodio ih je čovjek u braon vindjaci. Nisu pravili nikakve incidente niti su nekoga napali, ali je njihovo pojavljivanje u punoj ratnoj spremi izazvalo strah. Kako „San" saznaje iz svojih izvora, o ovome je obaviještena i policija, ali, bar za sada, nema nikakvih službenih informacija.

Izvori sarajevskog lista kažu da je pet - šest vehabija iz te grupe uglavnom pričalo na arapskom jeziku, a ostali su na bosanskom govorili da nitko ne brine i da oni „drže linije obrane".

Treba podsjetiti da su vehabije ovog ljeta najavljivali okupljanje na Vlašiću s obrazloženjem da se radi o njihovim sportskim igrama. Skup su bili zakazali za 27. srpnja, međutim, do toga,makar zvanično, nije došlo, ali se jedna grupa pripadnika vehabijskog pokreta ipak okupila na Vlašiću.

Prema nekim neslužbenim informacijama pripadnici vehabijskog pokreta iz vlašićog kraja uglavnom se okuplja u džamiji u travničkom naselju Kalibunar.
Navodno se tu nalazi i regrutni centar odakle se upućuju kao ispomoć talibanima u Afganistanu. Vehabijski pokret u Travniku vezuje se za Safeta Durgutija koji živi i radi u tom gradu. On se već godinama nalazi na crnoj listi Ujedinjenih naroda zbog veza s terorističkim organizacijama.