VATRA IM UNIŠTILA DOM Apel za pomoć četveročlanoj obitelji iz Vareša

Vareš - Apel za pomoć
Facebook

Bego Dovadžija i njegova supruga Nihada iz Vareša već godinama se bore s problemima, rat, gubitak troje djece, teške bolesti i neimaština, sve to je obilježilo njihov život, ali prije nekoliko dana u njihovoj kući je izbio požar.

Na svu sreću nitko nije ozlijeđen, ali im je potpuno izgorio krov i potkrovlje, a sobe u kojima borave postale su neuvjetne.

Srećom uspjeli smo izaći kroz prozor. Sin je prvi iskočio, a mi smo se ljestvama uspjeli spustiti. Međutim kako se gasila vatra, gore je sve bilo pod vodom, a sad se od vlage ne može disati. Vrata su uništena, zidovi su napukli, kupatilo je uništeno, a instalacije su stare, strah me je ovdje i boraviti - ispričao je Bego Dovadžija.

Nažalost, žive bez ikakvih primanja, a oboje su lošeg zdravlja. Bego je operisao karcinom debelog crijeva, imao infarkte, operisao srce, a supruga je sve lošijeg zdravlja, jer ne želi da kupi lijekove, kako bi novac ostavila djeci.

Šesnaestogodišnja Ajla i jedanaestogodišnji Mihnet su odlični učenici, veliki borci, a majci i ocu je teško što im ne mogu pružiti bolje uvijete života.

Udruženje Pomozi.ba ovoj obitelji svakog mjeseca osigura prehrambeni paket, a s obzirom na trenutno stanje, pokreću apel za prikupljanje novčane pomoći, kako bi im obnovili uništeni dom.

Organizirali su i telefonski broj 17021 putem kojeg se mogu donirati 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

https://www.facebook.com/pomozi.ba/posts/1851145011684423

Novac se može uplatiti i putem računa Udruženja Pomozi.ba:

PayPal:[email protected]

Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva: Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541802008533048

Primatelj: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Porodica Dovadžija

Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:

ERSTE BANK

IBAN: AT64 2011182266475400

BIC: GIBAATWWXXX

Wien, Oestereich

Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Verwendungszweck: Porodica Dovadzija

Tu su i druge mogućnosti, uplate putem KVIKO aplikacije bez provizije, uplate posredstvom Lampice kartice te prilozi u Pomozi.ba donacijske kutije, priopćeno je iz Pomozi.ba.