Vasković:Kopanja je stvorio mafiju u RS

Slobodan Vasković preživljava možda najgore trenutke u svom životu. Zbog prijetnji njegova supruga Ljiljana i 13-godišnja kćerka Una napustili su BiH, a nešto ranije je to učinio i njegov 23-godišnji sin Nemanja.

"Odluku da obitelj napusti BiH donio sam kad sam vidio da je napravljena atmosfera da neko bude eliminiran, i da mogu udariti na nekog od njih. Oni zasad ostaju vani, a koliko dugo, to zavisi od razvoja situacije", kazao je Vasković u intervjuu za Graciju.

Na pitanje je li danas teško biti Slobodan Vasković, odgovorio: "Zavisi gdje si. U Sarajevu je OK, u Banjoj Luci - katastrofa. Biti Slobodan Vasković u Banjoj Luci veoma je opasno i nije in. Iako i tamo ima svijeta koji uvažava činjenicu da živim tu i radim to što radim."

Vasković je istakao da je za to da je "on pokušao reketirati nekoga" saznao iz medija.

"Sve što želim da saznam o sebi, pročitam u Nezavisnim novinama, Glasu Srpske, na agenciji SRNA, pogledam na RTRS-u kome sam sve što oteo, koliko... Samo što nikad ne pruže nijedan jedini dokaz za to i ne kažu kada i gdje", kazao je Vasković, dodavši da je direktor Nezavisnih novina Željko Kopanja "stvorio mafiju u Republici Srpskoj i najviše pridonio tome da RS bude 100 posto mafijaška tvorevina".

"Kopanja demonstrira strašnu moć koju posjeduje iživljavajući se na ovaj način na Bakiru Hadžiomeroviću i na meni, odnosno primarno na magazinu 60 minuta, pokazujući da su on i njegov šef Milorad Dodik gospodari na pola teritorija BiH. Drugo je pitanje dokle će tako, a ja sam optimista i uvjeren sam da neće dugo", rekao je Vasković.

Na pitanje je li tražio zaštitu banjalučki novinar je kazao: "Nazvao sam jednog visokog funkcionera SNSD-a i pitao ga kojoj instituciji se mogu obratiti da zaštitim sebe i svoju obitelj. Odgovorio mi je: 'Nema nijedna'. Time sam vam sve rekao."