Uvjeti za vožnju su povoljni.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Na A1 dionica Vlakovo - Butile (u mjestu Treševine), zbog sanacije klizišta promet se odvija pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod (u naselju Drežik),
- M-15 Ključ - Kamičak,
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokaciji Lučina),
- M-17 Čapljina - Doljani (na mostu u Višićima).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na:
- M-6.1 Grahovo - Livno (u mjestu Gornje Peulje),
- M-16.1 Brodsko Polje - Brusnica (u naselju Liješće).

Zbog održavanja mini maratona na dionici M-6.1 Polog - Široki Brijeg, promet će iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru biti obustavljen u 17:45 sati, a iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu u 17:55 sati, tako da će se vozila iz pravca Mostara prema Širokom Brijegu pustit odmah iza policijske patrole koja će se kretati usporeno iza maratonaca, dok će iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru promet biti obustavljen najviše 30 minuta.

Povodom otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banja Luci, na području FBiH zabrana je prijevoza eksplozivnih materijala večeras do ponoći. Iz istog razloga sutra do ponoći zabrana je pometa za teretna vozila preko 7,5t ukupne mase na svim magistralnim i regionalnim cestama koje vode prema Banja Luci. Dodatno, na području koje pokrivaju CJB Banja Luka i CJB Prijedor prijevoz eksplozivih materijala zabranjen je do nedjelje do ponoći.
_______________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.