Usvojen Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana ZZO HNŽ

Istaknuto je kako će najznačajniji dio od ostvarenih 11 milijuna maraka suficita biti usmjeren ka zdravstvenim ustanovama u HNŽ-u u svrhu poboljšanja zdravstvene skrbi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Na sjednici je usvojeni i Prijedlog Financijskog plana u iznosu 138.095.000 maraka i Prijedlog Odluke o izvršenju Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu.

Tijekom rasprave naglašeno je kako su, uz ostalo, povećana izdvajanja za poboljšanje materijalnog statusa bolničkih i zdravstvenih ustanova i njihovih uposlenika.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti obitelji s djecom čime bi bilo omogućeno da jednokratnu potporu za opremu novorođenog djeteta od 400 maraka ostvare sva novorođena djeca u HNŽ-u. Financijski planovi Zavoda zdravstvenog osiguranja, kao i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti obitelji s djecom bit će upućena u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je, također, dala suglasnost na Financijski plan Ustanove "Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" Stolac za 2019. godinu.

Nastavljajući kontinuirani i otvoreni socijalni dijalog s predstavnicima sindikata s ciljem poboljšanja prava i materijalnoga položaja korisnika županijskog proračuna, Vlada HNŽ-a prihvatila je informaciju Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o rezultatu pregovora sa Sindikatima državnih službenika i namještenika u HNŽ i dala suglasnost na prijedlog povećanja plaće u ukupnom iznosu od 15 posto u sljedeće tri godine.

Istaknuto je kako će skorim potpisivanjem kolektivnog ugovora s predstavnicima Sindikata državnih službenika i namještenika Vlada uspješno okončati postupak donošenja kolektivnih ugovora u HNŽ, navodi se u priopćenju.