Uskoro u Brčkom studij mostarskog sveučilišta za odnose sa javnošću

Predstojnik Odjela za obrazovanje, Vlada Brčko Distrikta BiH, Sveučilište u Mostaru, Brčko
Predstojnik Odjela za obrazovanje Momčilo Poljić kazao je da će aplicirati određeni broj studenata, onih koji imaju afinitet i želju da studiraju na ovom sveučilištu. Dogovor je da se kandidiraju od 4. do 14. srpnja, a nakon toga fakultet će sukladno svojoj autonomiji provesti prijamni ispit, te će oni koji ga polože biti i upisani.

On je iskazao zadovoljstvo u ime Vlade Brčko Distrikta BiH i Odjela za obrazovanje zbog toga što jedno Sveučilište, odnosno visokoškolska ustanova koja ima tradiciju i ugled, dolazi u Brčko u želji da se natječe u kvaliteti i znanju. „Vjerujem da Brčko ovih dana postaje bogatije za još jednu visokoškolsku ustanovu. Pred njima je ozbiljan izazov jer počinju od početka, a uvjeren sam da će udariti dobre temelje i ostati poznati te proširiti svoju sferu utjecaja i kvaliteta i na ove prostore", izjavio je Poljić, dodajući da Sveučilište u Mostaru postoji četiri desetljeća. On je dodao da će Brčko Distrik BiH dati konkretnu i ozbiljnu potporu. „Želim im uspjeh u radu, a studentima koji se kandidiraju da polože prijamni ispit kako bi u dogledno vrijeme imali kompetentno stečena zvanja koja će biti konkurentna na širem prostoru.

Nastava će se, do adaptacije zgrade nekadašnjeg Merkura, odvijati u zgradi HKD Napredak, potvrdio je prodekan studija novinarstva na ovom fakultetu, docent Ilija Musa. „Ovo je prvi sveučilišni studij odnosa s javnošću, ne samo u BiH, nego i u regiji. Na ovom studiju stjecat će se kompetencije iz kriznog komuniciranja, upravljanja medijima, odnosima s medijima, korporativnog komuniciranja, upravljanja i planiranja, političkih odnosa s javnošću, odnosa s javnošću u obrazovanju, kulturi i športu, turizmu i drugim područjima javnog života. Ove kompetencije podrazumijevaju i teorijska znanja, ali i vještine koje su potrebne za praktični rad, navodi se u priopćenju.

"Studij odnosa s javnošću od ove godine počinje i u Mostaru, a već imamo iskustva iz ranijih studija kao što je studij novinarstva, na kojem se odvijao i diplomski studij odnosa s javnošću. S nastavnim kadrom i materijalnim uvjetima kakvi su osigurani ovdje u Brčkom možemo garantirati visoku kvalitetu obrazovanja i znanja koja će omogućiti polaznicima naših studija uspješno zaposlenje i mogućnosti predstavljanja odnosa s javnošću, kako u gospodarstvu, tako i u političkim i drugim javnim institucijama", poručio je docent Musa.

Prijave za studij Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dislociranog odjela u Brčkom, privremeno će se primati na adresi Miroslava Krleže 3. u zgradi Napretka Brčko od 4. do 14. srpnja, dok će prijemni ispit biti održan 15. srpnja, a upis 16., 17. i 18. srpnja. Docent Musa je zahvalio predstavnicima Vlade Brčko Distrikta BiH i gradonačelniku koji su omogućili da se sam proces prijave Odjela Filozofskog fakulteta u Mostaru, za odnose s javnošću provede u ovom roku.

dnevno.ba