Džombić i Nikšić naložili smjenu Nadzornog odbora “Elektroprijenosa BiH ”

Zaključili su ovo premijeri Republike Srpske i FBiH Aleksandar Džombić i Nermin Nikšić na sastanku koji je u ponedjeljak navečer održan u motelu "Kanjon" u Kneževu.

Džombić je rekao da je dogovoreno da se sazove sjednica Skupštine akcionara "Elektroprijenosa BiH" i da se vidi koji su zaključci usvojeni na predhodnoj sjednici, provedeni.

- Nije ispoštovano baš sve onako kako smo naložili, a sjednica Skupštine akcionara je prilika da se upoznamo i u kojoj je fazi izbor novog menadžmenta kompanije, za koji je raspisan natječaj - istakao je Džombić i dodao da je realno da svatko snosi odgovornost za svoje postupke.

- Jasni su zaključci dva dioničara, odnsno dva entiteta. Zašto to nije provedeno onako kako smo mi usvojili na skupštini, zašto je drugačije rađeno, zašto su krenuli drugim pravcima, imaćemo priliku da čujemo od predsjednika Nadzornog odbora i onda ćemo odlučiti što treba poduzeti - kazao je Džombić i dodao da je dogovoreno i da se Vijeću ministara BiH uputi intervencija za izmjene i dopune Zakona o "Elektroprijenosu BiH", koje su između entiteta usuglašene još u ožujku i poslane Vijeću.

- Očekujem da će se to vrlo brzo naći u proceduri kako bi se u mjesec, dva moglo sve riješiti, jer od toga ovisi jedan dio dividende koju smo planirali u prihode, ali i uštede koje trebamo napraviti sa MMF-om - rekao je Džombić.

Nikšić je rekao da je "Elektroprijenos BiH" još uvijek blokiran zbog neodgovorinih državnih službenika

- Očito su gospoda u "Elektroprijenosu" mislili da se premijer Džombić i ja šalimo kada smo, kao dioničari, donijeli odluke. To nije tako i sada smo dogovorili da se u najkraćem roku održi Skupština dioničara na kojoj ćemo smijeniti Nadzorni odbor, jer nije ispoštovao odluke - rekao je Nikšić i dodao da će biti imenovati vršitelji dužnosti koji će dalje provesti proceduru imenovanja nove uprave ove kompanije.

Na pitanje mogu li se identificirati državni službenici i članovi Nadzornog odbora koji su zablokirali proces realizacije zaključaka, Nikšić je rekao da će oni biti smjenjeni bez obzira tko su, kako se zovu i kojoj političkoj opciji pripadaju.