Upozorenje Civilne zaštite Hercegbosanske županije: Očekuje se pad temperature na -20 stupnjeva

blidinje
blidinje
... Uprava Civilne zaštite Hercegbosanske županije oglasila se priopćenjem za javnost u kojem obavještava građane da se od danas, na prostoru ove županije očekuju znatne promjene vremenskih uvjeta.

Kako je navedeno u priopćenju, na području Hercegbosanske županije pale su veće količine snježnih oborina u prosjeku od 20 do 80 cm, a očekuje se i prodor polarnog zraka praćen jakim sjevernim vjetrovima s padom temperature do -20 stupnjeva. Moguća je i pojava snježnih vijavica i vjetrova na prometnicama.

Iz Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije stoga upozoravaju sve građane da na put ne kreću bez naročite potrebe, kao i bez potpune zimske opreme.

Također, upozoravaju na opasnost koju mogu prouzročiti divlji konji na magistralnoj prometnici Livno-Šujica.

Zbog najavljenog pada temperature do -20° stupnjeva potrebno je, kako se navodi, zaštiti vodomjerne šahte kako ne bi došlo do smrzavanja i većih materijalnih šteta.

Također, Stožer civilne zaštite i Služba za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad objavili su upute građanima nakon najavljenih vremenskih nepogoda. Upute se odnose na reagiranje građana na postupak pri jakoj zimi i niskim temperaturama kao i u slučaju snijega i poledice.