Uništena 24 aparata za igre na sreću

aparati na sreću
Uništavanje aparata za igre na sreću izvršeno je po pravosnažnim presudama Općinskog suda u Tuzli i Općinskog suda u Gradačcu.

Presudom Općinskog suda u Tuzli aparati za igre na sreću su izuzeti od Medihe Memišević i Samira Memiševića, a presudom Općinskog suda u Grdačcu mjera izuzimanja aparata izrečena je Emiru Mustafagiću, Mehmedu Smajiću, Osmanu Omeragiću, Dževadu Kujoviću i Nedžadu Garagiću.

Uništavanje aparata izvršilo je komunalno poduzeće 'Komunalac' u krugu skladišta gospodarskog društva 'Kalatex' d.o.o. Kalesija u čijem magacinu su bili uskladišteni oduzeti aparati za igre na sreću.

Porezna uprava Federacije BiH - Županijski porezni ured Tuzla je 19. prosinca 2012. godine izvršila javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika dužnika 'Remi sportske kladionice' d.o.o. Tuzla u vrijednosti od 15.035,10 KM, a prodati su televizori i računarska oprema.

Javna prodaja je istovremeno održana i u Županijskim poreznim uredima Ljubuški i Novi Travnik, ali za kupovinu zaplijenjene imovine nije bilo zainteresiranih kupaca, priopćila je Služba za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Fena