Uloga učitelja u društvu je od neprocjenjivog značaja

dan učitelja
- Svim prosvjetnim radnicima na području naše županije u ime Vlade Tuzlanske županije i u svoje ime čestitam 5. listopad - Svjetski dan učitelja/nastavnika. Ovim putem želim izraziti zahvalnost i poštovanje za sve što činite kako biste našoj djeci prenijeli neophodna znanja, ali ih i odgojili kako bi sutra bili vrijedni članovi našeg društva - navedeno je u Gutićevoj čestitki.

Ističe se da je uloga učitelja u našem društvu od neprocjenjivog značaja.

- Naša djeca, na kojima je budućnost županije, Federacije i cijele Bosne i Hercegovine, upravo od vas dobivaju potrebna znanja koja će kasnije pretočiti u boljitak svih nas. Iako uvjeti u kojima nastavnici i profesori danas rade nisu idealni, a njihov rad nije dovoljno vrednovan, svjestan sam kako, usprkos tome, ulažete maksimalne napore u obrazovanju i odgoju svakog učenika. Najveće priznanje za taj rad su brojni naraštaji mladih obrazovanih ljudi koji izlaze iz učionica - poručio je Gutić.

Naglašava spremnost Vlade, na čijem je čelu, na stalni dijalog radi osiguranja bolje pozicije obrazovanja i položaja prosvjetnih radnika u društvu, priopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove županijskih organa TŽ.

FENA