Uhićena dvojica Arapa koja su pratila kretanje Dodika

Uhićena dvojica Arapa koja su pratila kretanje Dodika

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su dvojicu državljana Saudijske Arabije, koji su u Lukavici špijunirali kretanje najviših dužnosnika iz Republike Srpske.  Kako saznaju Nezavisne novine, 28. lipnja privedeni su Saudijci Alguasem Ahmed Ibrahim i Aldaood Ibrahim Abdulaziz, koji su tijekom saslušanja izjavili da su pripadnici "Šerijatske policije" iz Saudijske Arabije, piše večernji list.


Naime, dvojica Saudijaca su 28. lipnja ove godine u Lukavici pratila slijetanje tri helikoptera u kojima su se nalazili Milorad Dodik, premijer RS, Rajko Kuzmanović, predsjednik RS, Aleksandar Džombić, ministar financija RS, i Stanislav Čađo, ministar unutarnjih poslova RS.

Zanimljivo je kako su dvojicu Saudijaca praktično razotkrili građani, kojima su bili sumnjivi arapski državljani u novom crnom FIAT-u 500.

Nakon privođenja Saudijaca, za koje je utvrđeno da im je prebivalište u Rijadu na adresi Roda 75 u razdoblju od 27. lipnja do 7. srpnja, otkriveno je da su oni došli na poziv Hilmije Kadrića iz Kaknja, koji je u stalnom kontaktu sa direktorom jedne humanitarne organizacije iz Saudijske Arabije.

 

Piše: mk/VLM