Uhićena dvojica Arapa koja su pratila kretanje Dodika

Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, jovan divjak, Milorad Dodik, Milorad Dodik, BIH, ustav

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su dvojicu državljana Saudijske Arabije, koji su u Lukavici špijunirali kretanje najviših dužnosnika iz Republike Srpske.  Kako saznaju Nezavisne novine, 28. lipnja privedeni su Saudijci Alguasem Ahmed Ibrahim i Aldaood Ibrahim Abdulaziz, koji su tijekom saslušanja izjavili da su pripadnici "Šerijatske policije" iz Saudijske Arabije, piše večernji list.


Naime, dvojica Saudijaca su 28. lipnja ove godine u Lukavici pratila slijetanje tri helikoptera u kojima su se nalazili Milorad Dodik, premijer RS, Rajko Kuzmanović, predsjednik RS, Aleksandar Džombić, ministar financija RS, i Stanislav Čađo, ministar unutarnjih poslova RS.

Zanimljivo je kako su dvojicu Saudijaca praktično razotkrili građani, kojima su bili sumnjivi arapski državljani u novom crnom FIAT-u 500.

Nakon privođenja Saudijaca, za koje je utvrđeno da im je prebivalište u Rijadu na adresi Roda 75 u razdoblju od 27. lipnja do 7. srpnja, otkriveno je da su oni došli na poziv Hilmije Kadrića iz Kaknja, koji je u stalnom kontaktu sa direktorom jedne humanitarne organizacije iz Saudijske Arabije.

 

Piše: mk/VLM