Uhićen vehabija s velikom zalihom oružja

oružje

... uhićeni su u akciji "Nišan", tijekom koje je policija pronašla veliku količinu pušaka i ostalog naoružanja, uključujući i optičke nišane.

Saznaju to "Nezavisne" neslužbeno, nakon što je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno da su u toj akciji, u kojoj su sudjelovali i pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutarnjih poslova RS, pronašli oružje i streljivo.

- U pitanju su aktivnosti na sprječavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko - eksplozivnih sredstava, precizirali su u saopćenju iz PU Istočno Sarajevo. Policajci su jučer, tijekom pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi ovaj dvojac pronašli i privremeno oduzeli veću količinu oružja, dijelova oružja i streljiva različitog kalibra.

"Nezavisne" nezvanično doznaju da su nađene automatske i poluautomatske puške, radenici, ali i malokalibarske i lovačke puške i ostala oprema. Provjerava se je li oružje bilo namijenjeno za šverc ili za druge svrhe. -S obzirom na to da je Lilić uhićivan ranije i povezivan s terorizmom i selefijama, istraga je jako temeljita. Na nekoliko bitnih pitanja treba pronaći odgovore, pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Lilić je sigurnosnim agencijama u BiH poznat od ranije. Protiv njega i još 11 radikalnih islamista iz BiH je Sud BiH prije nekoliko godina potvrdio optužnicu zbog ratovanja na području Sirije i Iraka te podrške terorističkoj organizaciji Islamska država. Iz policije je saopćeno da će protiv uhićenog dvojca biti podneseno izvješće za ilegalnu proizvodnju i prodaju oružja.

Foto: Ilustracija