Uhićen pripadnik 'Zulfikara' zbog zločina nad Hrvatima

Uhićen pripadnik 'Zulfikara' zbog zločina nad Hrvatima
sudjelovao u mučenjima, fizičkim zlostavljanjima i ponižavanjima zatočenih civila i zarobljenika hrvatske nacionalnosti, koji su bili nezakonito zatočeni u muzeju "Bitka za ranjenike" i na lokalitetu "Rogića kuće" u Jablanici

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, lišen je slobode osumnjičeni Mirsad Tahirović , zvani "Deba", rođen 1970. godine u Prijepolju, državljanin BiH i Srbije.

On je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za ratni zločin nad žrtvama hrvatske nacionalnosti na području Jablanice, 1993. godine.

Tahirović Mirsad osumnjičen je da je u svojstvu pripadnika Specijalnog odreda posebne namjene Stožera Vrhovne komande Armije R BiH "Zulfikar", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti civilnih osoba i Ženevske konvencije o postupanju prema ratnim zarobljenicima za vrijeme rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je osumnjičen da je od srpnja do listopada 1993. godine, na području Jablanice, osobno i s njemu poznatim osobama, pripradnicima odreda "Zulfikar", sudjelovao u mučenjima, fizičkim zlostavljanjima i ponižavanjima zatočenih civila i zarobljenika hrvatske nacionalnosti, koji su bili nezakonito zatočeni u muzeju "Bitka za ranjenike" i na lokalitetu "Rogića kuće" u Jablanici, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

Fena