Udruge iz Domovinskog rata: Snizite retoriku kada se obraćate hrvatskom narodu

Poštovana gospodo,

U zadnjih nekoliko mjeseci svjedočimo vašoj konstantnoj medijskoj nazočnosti u kojoj tumačite izborne rezultate hrvatskom narodu u BiH. S obzirom da u vašoj stranci postoje i ljudi koji se izjašnjavaju kao Hrvati nije nam jasno zašto se vas dvojica stalno gurate u prvi plan kad je u pitanju izborna volja hrvatskog naroda, a posebno tumačenje konstituiranja vlasti 17. ožujka.

Ne želimo ulaziti u vašu stranačku strategiju, ali želimo vam kazati sljedeće:
Gospodo, kada se kao Bošnjaci obraćate hrvatskom narodu u BiH mislimo da bi dobro bilo da malo snizite retoriku, a da aroganciju, bahatost i drskost ostavite kući. Bosna i Hercegovina je država tri suverena i konstitutivna naroda i funkcionira kao sustav spojenih posuda i svaka bahatost jednog od naroda prema drugom izazvat će istu ili sličnu reakciju s druge strane.

Izborni proces je ustavno-pravno pitanje koje je definirano Izbornim zakonom i mi uvažavamo samo pravne odluke institucija nadležnih za ove procese.

Stoga vam poručujemo: pustite da pravna država radi svoj posao, a da u ime hrvatskog naroda govore njihovi predstavnici. Izrazito je vidljivo da demonstrirate bošnjački građanski patriotizam skupljajući jeftine populističke poene preko leđa hrvatskog naroda. Što je u prvom redu nekulturno, nama Hrvatima antipatično, a i evidentno je da nemate životnog iskustva jer je nadobudnost odlika nezrelih ljudi.