Udruga potrošača “Svjetlost” poziva građane u borbu protiv poskupljenja električne energije

struja, struja, poskupljenje, Zlatko Lagumdžija, struja, ep bih, ep bih, rundap, Sarajevo, svjetlost, FERK, struja
Udruga se u prethodnom razdoblju maksimalno zalagala u nadi da će netko čuti glas malog potrošača te spriječiti podizanje cijene struje .

Nažalost naši istupi u medijima te apeli svima koji su mogli utjecati nisu urodili plodom. Naime, FERK je donio odluku o poskupljenu struje i to kućanstvima u iznosu od čak 11,87 %. Ovime električna energije EP HZ HB postaje najskuplja u državi te u usporedbi sa cijenom električne energije iz elektroprivrede BiH u prosjeku je veća za 5,3% a od elektroprivrede RS-a i više.

Iako je elektroprivreda HZ HB tražila poskupljenje samo za 110 kilovoltne potrošače,FERK je odlučio poskupiti svima uključujući i male potrošače.Neuvjerljivi su navodi FERK -a da su odluku donijeli zasnovanu na temelju struke i raznih analiza te da je ovo poskupljenje bilo neophodno.

Ova odluka je direktan udar na egzistenciju svakog kućanstva. Ako uzmemo u obzir trenutno divljanje cijena naftnih derivata,ogromnu nezaposlenost te mizerne mirovine i plaće ovaj potez FERK-a je težak udarac ionako izmanipuliranom i opljačkanom narodu ovog prostora.

Smatramo da je ovakvo lihvarsko ponašanje nedopustivo,pogotovo u JAVNIM poduzećima u kojima se pojedinci ponašaju kao da je njihovo privatno, te apeliramo na FERK da povuku odluku te naprave zahtjev za novi tarifni postupak u kojem bi se smanjila cijena struje za male potrošače.

Udruga potrošača Svjetlost u Bosni i Hercegovini poziva sve građane koji dijele naše mišljenje da nam se pridruže u našoj Facebook grupi ili se jave na e-mail
[email protected] ,kako bi stvorili što više članova te sakupili snagu oduprijeti se ovakvim i sličnim potezima koji blago rečeno uništavaju život dostojan čovjeka.