Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu FENIKS otvorila svoj središnji ured u Derventi

Ured će, između ostalog, organizirati pomoć onima koji dolaze u Derventu vaditi bosansku osobnu kartu. Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu FENIKS otvorila svoj središnji ured u Derventi na adresi Ulica 1. maja br. 14 (preko puta škole u bivšoj Brodskoj ulici), koji radi svaki dan od 8 ujutro do 16 sati. Ured će, između ostalog, organizirati pomoć onima koji dolaze u Derventu vaditi bosansku osobnu kartu. Već sada se možete javiti i zamoliti da Vam se pripreme dokumenti (rodni list i uvjerenje o državljanstvu) a da Vi samo dođete i predate dokumente za osobnu i opunomoćite tajnicu Feniksa da Vam dokumente podigne i pošanje na Vašu adresu.

Adresa FENIKSa:
Ulica 1.maja 14
74400 DERVENTA
tel.fax: 053-331-846
e-mail: [email protected]

Udruga nastoji što prije otoriti podružne urede u Bos. Brodu i Doboju.

Feniks-Derventa

HKD NAPREDAK DERVENTA OBAVJEŠTAVA

U subotu, 19. prosinca u 17 sati uvečer održat
će se božićni koncert u crkvi sv. Jurja u Derventi. Organizator
koncerta je Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Podružnica Derventa, a nastupaju zbor i tamburaški orkestar HKD Napredak iz Tuzle. Bit će to prvi javni kulturni događaj nakon rata koji organizira neka hrvatska organizacija u Derventi.

Obnoviteljska skupština derventske podružnica HKD Napredak održana je koncem prošle godine, kada je za predsjednika izabran odvjetnik g. Jozo Barišić, koji je otvorio svoj ured u Derventi, a za dopredsjednika poduzetnik g. Pero Matić, čija je obitelj u Kulini otvorila prvo hrvatsko poduzeće. Napredak je ove godine bio suorganizator pokladne zabave na Plehanu, a za iduću godinu zacrtao je sebi niz kulturnih pothvata. Podružnica, skupa s Udrugom Feniks, aktivno radi na povratku zgrade Hrvatskog doma u Derventi, koji su
partizani oduzeli i pretvorili u Dom kulture, a u ratu je devastiran te nakon rata samo pokriven i tako stoji neiskorišten. U tijeku je pravljenje projekta obnove doma.

E-Mail-Adresse: [email protected]