U više gradova BiH u tijeku razbijanje organizirane kriminalne skupine

Postrojba Zulfikar, ratko mladić, ratni zločin, droga, dževad mlaćo, branitelji, policija, akcija, policija, šverc, akcija, sipa uhićenje, policija, akcija, policija, akcija, Sipa, heroin, Ćazim Behrić, upravitelj logora, Drmaljevo, velika kladuša, brutalni incident, teško ozlijeđena, Mladić i djevojka, raspamećen, traumatologija, Zagreb, uhićenja, akcija, droga, Mostar, Sipa, uhićenja, akcija, Policijski dužnosnici, Sipa, BIH, Policijski dužnosnici, prijedor, Sipa, ratni zločinac, ratni zločin, ratni zločini, Sipa, krađa auta, auto mafija, policijska tijela bih, policijski odbor, Ministarstvo sigurnosti BiH, prijevoz, Vjekoslav Bevanda, Denis Zvizdić
Meta akcije su 13 osumnjičenih osoba iz više gradova u BiH, uključujući Banja Luku, Zenicu, Tuzlu, Lukavac, Banoviće, Bijeljinu, Derventu, prenose domaće agencije.

Usporedo s lišenjima slobode, vrše se pretresi objekata i vozila na navednim lokacijama, radi prikupljanja dokaza o izvršenim kaznenim djelima.

Postupajući Tužitelj koordinira rad policijskih snaga na terenu, a u akciji sudjeluje MUP RS, kao i Federalna uprava policije i policijske snage iz FBiH, na lokacijama na kojima se vrše pretresi i lišenja slobode.

Tužiteljstvo BiH prikupilo je dokaze, da više osoba djeluje kao povezana međuentitetska kriminalna skupina, koja vrši teška kaznena djela, među kojima otuđenja skupocjenih motornih vozila u BiH i inozemstvu, krivotvorenje dokumentacije, krijumčarenje i daljnju prodaju ukradenih vozila, kao i kaznena djela prijevare, navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja, te izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava za izvršenje kaznenih djela.

Nakon uhićenja, osumnjičeni će biti privedeni na ispitivanje kod postupajućeg tužitelja, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

U okviru ove akcije, Tužiteljstvo BiH je ostvarilo značajnu međunarodnu suradnju, posebno sa Slovenijom, Njemačkom i Italijom, kao i drugim zemljama, jer je utvrđeno da je ova organizirana kriminalna skupina, u kojoj ima osoba koje su višestruki povratnici i osuđivane osobe, djelovala na području više zemalja EU. Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u BiH i inozemstvu, nastavlja odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala, radi uspostave vladavine prava i zaštite sigurnosti građana BiH i njihove imovine.