U subotu u BIH oblačno sa susnježicom i snijegom

Temperatura zraka u 13 sati: Bjelašnica -12 stepeni, Han-Pijesak i Kupres -5, Ivan-sedlo -4, Sokolac -2, Sarajevo, Bugojno i Mrkonjić-Grad -1, Bihać, Tuzla, Gradačac, Sanski Most, Bijeljina i Srebrenica 0, Banja Luka, Livno, Jajce, Doboj, Prijedor, Zvornik, Bileća i Goražde 1, Zenica, Drvar i Stolac 2, Neum 3, Mostar, Trebinje i Čapljina 4 stupnja.

Sutra se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom u Bosni, a u Hercegovini s kišom, koja može preći i u susnježicu i uglavnom u cijeloj zemlji prohladno. Intenzivnije padavine se očekuju krajem dana i tijekom noći. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 4, a najviša dnevna od -4 do 1, na jugu do 7 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Jutarnja tenmperatura iznosit će oko -5, a najviša dnevna oko -1 stupanj.

I drugog dana vikenda zadržat će se slično vrijeme. Jutarnja i dnevna temperatura se i neće značajnije promijeniti u odnosu na subotu, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena)