U srijedu dodjela osamdeset bicikla za razvoj turističke ponude Hercegovine - ĆIRO

FPMOZ, biciklijada, Ćiro, biciklizam

...sporazuma o dodjeli 80 bicikla i 10 setova alata za subjekte koje se bave turizmom na području općina Čapljine, Neuma, Ravnog i Trebinja.

Potpisivanje sporazuma o dodjeli opreme upriličit će se u prostorijama Ciklocentra, Ulica Kneza Domagoja bb (preko puta Hotela „Mostar"), s početkom u 13 sati.
Dodjelom bicikla i alata želi se pružiti podrška postojećim aktivnim subjektima u turizmu na području južne i jugoistočne Hercegovine kako bi bili što konkurentniji, te se ujedno na taj način želi u što većoj mjeri brendirati biciklistička trasa „Ćiro". Posjetiteljima Ćirine trase bicikla će se nuditi kao besplatna usluga.
Bicikla i oprema dodjeljuje se na osnovu javnog poziva i to subjektima koji su sudjelovali u ranije održanom treninga na temu „bike friendly" smještaja, koji je također realiziran u sklopu spomenutog projekta.
Osim direktnih korisnika opreme JP ''Vjetrenica - Popovo polje i Udruge turističkih organizacija Čapljinka iz Čapljine opremu će preuzeti sljedeći turistički subjekti:

1. Udruga za zdrav život ''LIFE'', Čapljina
2. Agro-turizam Matuško, Neum
3. Biciklistički klub Neum
4. Restoran Zavala, Ravno
5. WBR Ravno, Stanica Ravno
6. Hostel ''The Red Door'', Trebinje
7. Grand Hotel, Neum
8. Hotel Zenit, Neum
9. OPG Trebižat Čapljina
10. SUR ''Oblat'', Ravno

Inače, projekt ‘"Bicikliranjem kroz povijest" - Revitalizacija stare uskotračne pruge "Ćiro", financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Projekt se provodi na području Hercegovine, u općinama Mostar, Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u općini Konavle (Republika Hrvatska). Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegovi su nositelji Javno poduzeće "Vjetrenica" Popovo polje (Bosna i Hercegovina) s partnerima REDAH, Općinama Čapljina, Ravno, Neum, Turističkom organizacijom Grada Trebinja i Udrugom Herzegovina bike i Općina Konavle (Republika Hrvatska) uz partnere DUNEA i TZ Konavle.
Opći cilj projekta je doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude - biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom "Ćiro".