U Srebrenici 130 klizišta

FOTO: facebook
Foto: Arhiva, facebook

Četiri domaćinstva su djelimično ugrožena, ali nema evakuiranih.

I na području općine Šekovići prisutan je također veći broj klizišta koja ugrožavaju desetak stambenih objekata iz kojih je bilo evakuirano 20 osoba, ali su se one na svoju odgovornost vratile u te objekte.

U prekidu su i dalje nekategorirani putni pravci prema zaseocima: Lukići, Majdan, a u tijeku je pravljenje alternativnog puta za Mjesnu zajednicu Kaštijelj, potvrđeno je iz Civilne zaštite RS-a.

Na području općine Bratunac poplave i klizišta su pričinile velike štete na infrastrukturi (prekinut je regionalni put Bratunac-Drinjača u mjestu Polom, te prijavljena oštećenja lokalnih puteva, mostova, stambenih objekata).

Usljed poplava iz Mjesne zajednice Konjević-Polje, Polom i Kravice bilo je evakuirano oko 20 ljudi, a oko 100 kuća je bilo poplavljeno.

Zbog klizišta su evakuirane četiri obitelji, a prijavljeno je 30 oštećenih kuća.

Ostalom stanovništvu ugroženom od klizišta sugerirano je da se evakuišu, ali su to odbili i na vlastitu odgovornost ostali.

I na područjima općina Vlasenica, Zvornik, Lopare, Milići, Osmaci i Ugljevik veliki problem i dalje predstavljaju brojna klizišta koja ugrožavaju stambene objekte, lokalne i nekategorirane puteve, komunalnu infrastrukturu i PTT komunikacije.

Iz neposredno ugroženih objekata stanovništvo je evakuirano, a broj klizišta se stalno povećava.

Fena