U službi građana i u slučaju eventualnog održavanja štrajka

... Sindikata Granične policije BiH za 30.04.2012. godine. U aktu je istaknuta obveza svih pripadnika Granične policije BiH, koja podrazumijeva kako se tijekom eventualnog održavanja štrajka ni na koji način ne smije ugroziti razina granične sigurnosti, niti osobito ometati protok roba i putnika preko državne granice, te kako se moraju poduzeti sve mjere na izvršavanju poslova i zadaća koje su zakonske obveze Granične policije BiH sadržane u  Zakonu o graničnoj kontroli,  Zakonu o graničnoj policiji i Zakonu o policijskim službenicima BiH.

Imajuću u vidu termin planiranog štrajka, te činjenicu kako štrajk ne podrazumijeva prekid rada, ravnatelj Dumančić istaknuo je kako je neophodno pokazati razumijevanje prema osobama koje namjeravaju prijeći državnu granicu, osobito zbog očekivane povećane frekvencije prometa preko graničnih prijelaza tijekom Prvosvibanjskih praznika.

Granična policija BiH je u dosadašnjem razdoblju nedvojbeno pokazala sposobnost održati sigurnost bh. granice i svih njenih građana. Budući da su za tu činjenicu zaslužni pripadnici Granične policije BiH koji u svakodnevnom radu pokazuju profesionalan, korektan i partnerski odnos sa građanima u čijoj su službi, takav odnos želimo zadržati i za vrijeme eventualnog sprovođenja štrajka, stoji u priopćenju Granične policije BiH.

Štrajk Graničnih policajaca BiH zakazan je za ponedjeljak 30. travanj u 12:00 sati. U tijeku štrajka navodno će se vršiti pojačana kontrola putnika i vozila, što bi u prevodu trebalo značiti da se Granična policija BiH odlučila na provođenje "bijelog" štrajka.