U samo nekoliko dana temperatura će ponegdje pasti i za više od 20°C

U samo nekoliko dana temperatura će ponegdje pasti i za više od 20°C

Nakon u mnogim mjestima gotovo proljetnog ugođaja tijekom Božića, već sljedećih dana, te posebice na kraju ovoga tjedna i početkom novoga imat ćemo zimski ugođaj. Ne samo po temperaturi zraka, na Jadranu i buri, nego će ponegdje pasti i snijeg, u gorju gotovo sigurno, a vrlo vjerojatno i u nekim nizinama - i to u manjim količinama već potkraj utorka i u srijedu, kaže Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT.

Za Silvestrovo suho, ali hladno
Premda je kod ovakvih, relativno naglih promjena vremena nužan oprez kod prognoza za više dana unaprijed, prilično je velika vjerojatnost da će se 2016. godina u većini Hrvatske i Bosne i Hercegovine dočekati uz suho vrijeme, u smislu - tijekom Silvestrova i prijepodneva Nove godine neće biti oborina, te uz temperaturu zraka uobičajenu za ovo doba godine, pa čak i nižu od prosječne. Srećom, velika je vjerojatnost da bura više neće biti tako jaka kao u srijedu...

Najnovije prognoze duljine trajanja hladnijeg razdoblja, kao i podrobniji pregled meteoroloških zanimljivosti cijele 2015., Vakula je najavio objaviti u svom Meteo kutku i informativnim emisijama HRT-a.