U prosvjedima uništeno policijske opreme u vrijednosti od 200.000 KM

pranje novca, prosvjed, prosvjednici, Neredi, Tuzla, prosvjedi, pljačka, Tuzla, Neredi, pismo, policajac, prosvjedi, Tuzla, Neredi u Mostaru, prosvjedi, Dayton, BIH, prosvjedi, prosvjedi, Neredi u Mostaru, policija, prosvjedi, šteta, BIH, demokracija, prosvjedi, Tuzla, Sarajevo, prosvjedi, BIH, prosvjedi, prosvjedi, BIH, županije
Tijekom nasilnih prosvjeda najviše su bili ugroženi pripadnici sarajevske policije i pripadnici specijalnih snaga Federalnog MUP-a.

Policajci u bolnicama

Policijski načelnik MUP-a ŽS Vahid Ćosić u izjavi za NAP ističe da se svaka šteta osim ljudskog života može nadoknaditi.

"Još uvijek se zbraja šteta koja nam je nanesena, ali najvažnije od svega je zdravlje policajaca", kazao je Ćosić.

NAP je dobio službene podatke u kojima stoji da je tijekom osiguranja ovog skupa ozlijeđeno 144 policajca, od kojih je 132 zadobilo lakše tjelesne ozljede dok je 12 teško ozlijeđeno. Šest je zadržano na daljem liječenju u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Općoj bolnici „Prim. Dr. Abdulah Nakaš". Kako saznaje NAP iz ovih zdravstvenih institucija nitko od ozlijeđenih nije bio životno ugrožen.

"Prilikom napada agresivnih pojedinaca i grupa prosvjednika na policiju znatno su oštećena četiri službena vozila u vlasništvu MUP-a ŽS te veliki broj materijalno-tehničkih sredstava i opreme koju su koristili policijski službenici", kažu u MUP-u ŽS.

NAP saznaje da su uništena 103 štita, 65 zaštitnih kaciga, 53 palice, 36 zaštitnih maski, 32 „kornjače", 55 štitnika za noge, 25 pancira, 61 štitnik za ruke, 10 futrola za pištolj, jedan pištolj, devet radio stanica, 11 komada dijelova uniforme. Ukoliko bi se, kako neslužbeno saznaje NAP, izračunala vrijednost uništenih automobila i opreme došli bismo do brojke od oko 200.000 KM!

Redovne aktivnosti

Usprkos činjenici da je većina policajaca koncentrirana na prosvjede koji se svaki dan održavaju u MUP-u tvrde da redovno obavljaju i svoje redovne aktivnosti.

"Uprava policije poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi se izvršavali redovni poslovi i zadaci te na taj način osigurali javni red i mir, te osobnu i imovinsku sigurnost građana na području ŽS", dodali su iz MUP-a ŽS.

Novinska agencija Patrija