U posljednja 24 sata 10 prometnih nezgoda u HNŽ-u

Za protekla 24 sata ( 05/06.01.2010.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirano je 14 prijava od strane građana (na području Mostara 9, na području Čitluka 1, na području Čapljine 1, na području Prozor-Rame 1, na području Jablanice 1 i na području Konjica 1).

U oblasti javnog reda i mira nije registriran niti jedan prekršaj. U oblasti sigurnosti prometa registrirano je 10 prometnih nezgoda ;dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede dok su dvije osobe zadobile ozljede neutvrđenog stupnja. Prometne nezgode su se dogodile : na području PU Mostar 8, na području PU Čapljina 1 i na području PU Konjic 1.

Od evidentiranih događaja izdvajamo: - 05.01.2010.godine u PU Mostar obratio se P.K. iz Neuma i prijavio da mu je od strane NN osobe otuđeno vozilo marke „VW Bora“ dok se nalazilo parkirano u Ul.S.Radića.Upoznat Odjel krim.policije kao i sve policijske patrole na terenu. - 05.01.2010.godine u PU Mostar obratio se R.B. i prijavio da mu je od strane NN osobe tijekom noći otuđeno vozilo „Nisan Patrol“ dok se nalazilo parkirano u Ul.A.Starčevića.

Odmah su upoznate sve policijske patrole na terenu i Odjel krim.policije. - 05.01.2010.godine u 17,30 sati u PU Mostar obratila se Đ.B. iz Mostara i prijavila , da je u sportsku kladionicu „Wilijams“ u Ul.M.Tita ušla NN muška osoba i uz prijetnju nožem otuđio novac.

O događaju su odmah upoznate policijske patrole na terenu koje poduzimaju potrebne mjere i radnje na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela. - 05.01.2010.godine u 19,20 sati u PU Mostar obratio se B.S i prijavio da se oglasio alarm u kladionici koja je locirana u Ul.Trg T.Mišića , te da je u tijeku pljačka iste. Na lice mjesta upućene su patrole policije koje su utvrdile istinitost prijave a u kladionici su zatekli radnicu M.K. (1973).

Ista je izjavila da je u prostorije ušla NN osoba i uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio novac.Izvršen je očevid a o svemu je upoznat tužitelj. - 05.01.2010.godine u 10,55 sati u Ul.K.M.Viševića u Stocu , dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali Eldar B.(1970) iz Stoca sa vozilom „Peugeot“ i Ibrahim V. (1951) iz Stoca sa vozilom „VW Golf“.Tom prilikom ozljede neutvrđenog stupnja zadobili su putnici u vozilima Merima V. i Samija B.Očevid na licu mjesta izvršili su djelatnici Policijske stanice za sigurnost prometa .