U ponedjeljak novi snijeg

Snijeg Mostar
Danas je u južnim i zapadnim područjima bilo umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, a u ostalim djelovima pretežno oblačno sa mjestimočno slabim snijegom. Visina snježnog pokrivača u 13 sati: Bjelašnica 233 cm, Ivan Sedlo 168, Kupres 110, Sarajevo 93, Mostar 82, Livno 53, Gradačac 36, Bihać 32, Stolac 30, Tuzla 29 cm. Temperatura zraka u 13 sati: Kupres -14 stupnjeva, Ivan Sedlo -11, Bihać, Bjelašnica, Gradačac i Tuzla -9, Sarajevo, Bijeljina, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sokolac i Srebrenica -8, Banja Luka, Doboj i Prijedor -7, Zvornik -6, Zenica -5, Mostar i Stolac -1, Čapljina 1, Trebinje 2 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA PONEDJELJAK

U ponedjeljak se u našoj zemlji očekuje oblačno i hladno vrijeme sa snijegom u Bosni, koji će se karajem dana i tokom noći, sa ponedjeljka na utorak i pojačati. U Hercegovini se mjestimično očekuje susnježica i kiša. Vjetar u Bosni umjeren do pojačan sjevernog smjera, a u Hercegovini pojačana bura. Jutarnja temperatura od - 15 do - 8, na jugu do - 3, a najviša dnevn od - 11 do - 6, na jugu do 3 stupnja.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom, koji će se krajem dana i tijekom noći i pojačati. Jutarnja temperatura oko -12, a najviša dnevna oko - 9 stupnjeva.

Snijeg Mostar