U petak i subotu nove snježne padaline u Hercegovini

Snijeg Mostar
Snijega će na jugu zemlje sigurno biti u petak, kada će se temperature dodatno spustiti za stupanj, dva. Što se tiče subote, postoji mogućnost da na samom jugu zemlje, od Čapljine do Neuma, snijeg zamjeni kiša, kazali su za iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Sve ovo dodatno bi moglo otežati ionako iznimno tešku situaciju u cijeloj Hercegovini, koja je nespremno dočekala obilne snježne padaline. Prema tome, opet se mogu očekivati znatne poteškoće u prometu, što će se posebno odnositi na one dijelove do koji se niti proteklih dana nije moglo doći. Temperature zraka u petak, na jugu zemlje kretati će se između minus šest i minus dva stupnja Celzijusa, a u Bosni između minus 15 do minus devet stupnjeva Celzijusa.

Što se tiče prognoze za srijedu vrijeme će biti slično kao i u utorak, što znači prilično oblačno vrijeme, s tim da u istočnoj i srednjoj Bosni može pasti i slabiji snijeg. I u srijedu očekuju nas izrazito niske temperature, pa će se tako jutarnje kretati između minus sedam i minus 15, a na jugu zemlje do minus dva.

Isto tako, i dnevne temperature će biti niske, u Bosni i do minus 12, a u Hercegovini oko nula stupnjeva Celzijusa. Zbog svega toga apelira se na građane da se drže svih uputa koje su važile i proteklog vikenda: na put ne idite osim ako ne morate, automobile opremite zimskim gumama i lancima, izbjegavajte izlazak po ekstremnoj hladnoći, obucite toplu odjeću koja treba biti slojevita i ne preuska.