U Mostaru i Ljubuškom uhićenja zbog ratnih zločina nad Srbima u Hercegovini

-Herceg Srećko, rođen 01.01.1968. godine u Humcu, Ljubuški,

-Medić Ivan, rođen 31.05.1952. godine u Radišićima, Ljubuški,

-Grubišić-Fejzić Marina rođena 24.08.1967. godine u Čapljini,

-Zelenika Ivan, rođen 17.10.1953. godine u mjestu Jare.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su tijekom rata u BiH, počinili kaznena djela ratnog zločina nad žrtvama srpske nacionalnosti zatočenim u logoru Dretelj u Čapljini.

Oni su osumnjičeni za kaznena djela zločina protiv čovječnosti i ratnog zločina protiv civilnog pučanstva.

Oni se, između ostalog, sumnjiče da su u svibnju 1992. godine, u svojstvima zapovjednika logora, stražara ili pripadnika formacija HOS-a, počinili ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti sa područja Čapljine i drugih mjesta, koji su bili protuzakonito zatočeni u nečovječnim uvjetima u logoru Dretelj, gdje su nad žrtvama počinjena zlostavljanja, mučenja, premlaćivanja, silovanja i seksualna zlostavljanja zatočenica i zatočenika, kao i mučenja na izrazito ponižavajuće načine.

Više osoba je umrlo od posljedica zlostavljanja i premlaćivanja, a nekima se nakon odvođenja iz ćelija, gubi svaki trag.

Nakon uhićenja, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, kaže se u priopćenju za javnost iz Tužiteljstva BiH.