FOTO  U Livnu obilježena 23. obljetnice utemeljenja HVO-a i 10. obljetnica utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH

HVO, Livno, obljetnica

Središnjoj svečanosti nazočili su ministrica obrane BiH Marinom Pendeš, general pukovnik Anto Jeleč,načelnik zajedničkog stožera OS BiH, Branko Ivković predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, ministri u Vladi HBŽ, Luka Čelan načelnik općine Livno, Ivan Vukadin načelnik općine Tomislavgrad, Božo Ljubić predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora, Vlado Džojić glavni tajnik HDZ BiH, te predstavnici vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, brojni bivši pripadnici Hrvatskog vijeća obrane, te drugi gosti.

O Hrvatskom vijeću obrane i njegovom putu govorili su ministrica obrane BiH Marina Pendeš i zapovjednik 1. pješačke (gardijske) pukovnije, brigadir Slaven Galić.
Ministrica obrane BiH Marina Pendeš istaknula je da su burna i teška vremena iza nas, te da je vrijeme da se okrenemo budućnosti u kojoj su NATO i Europska unija, što su ciljevi i sredstva Oružanih snaga za postizanje blagostanja, jer se tako može doprinijeti stvaranju politički stabilne, ekonomski jake, prosperitetne domovine BiH, države u kojoj svi narodi imaju jednaka prava i mogućnosti, u kojoj će se svi osjećati dobro i u kojoj će se istinski poštovati demokratske vrijednosti koje već žive u Europskoj uniji.

„Za ostvarenje tih ciljeva dobili smo i potporu naroda na proteklim izborima" kazala je ministrica obrane Marina Pendeš, te dodala "krajnji cilj Oružanih snaga je sukladno zakonu izvršavati svoje zadaće, slijedeći tradiciju vojske iz koje smo nastali, te da je svaki pripadnik Oružanih snaga, a naročito iz HVO-a, osoba na koju možete računati, koja je prepoznatljiva po pozitivnim osobinama u društvu".