Božinović: U interesu BiH je da počne kontrolirati ulazak ilegalnih migranata

Andrej Plenković, BIH, Andrej Plenković, Davor Božinović, BIH, ilegalni migranti

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ustvrdio je u petak kako je Bosni i Hercegovini u interesu da konačno počne kontrolirati ulazak ilegalnih migranata na svoj teritorij, a što, ocijenilo je, nije napravila.

 "Nije nam drago zbog toga i zbog nas ali i zbog njih. I zbog situacije koja je danas s druge strane brda - migrantski kamp u Vučjaku", poručio je hrvatski ministar koji je zajedno s premijerom RH Andrejom Plenkovićem i glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom helikopterom obišao hrvatsku granicu uz BiH.

Po njegovim riječima, Hrvatska je država koja je sigurno najviše investirala u zaštitu svoje vanjske granice.

Istaknuo je i kako hrvatska policija i hrvatske institucije nastavljaju raditi svoj posao prema točno zacrtanim planovima koji uključuju dodatno jačanje hrvatske granične policije kada je u pitanju ljudstvo, a posebice tehnika, javlja Hina.

Glavni ravnatelj hrvatske policije Nikola Milina je rekao da je migranski pritisak stalan i stanje se stalno prati.

"Uspješno se nosimo s migrantskim pritiskom ali razmišljamo i predviđamo situacije, razmjenjujemo informacije i podatke na svakodnevnoj razini - ne samo na ovom području već i području Karlovačke županije", kazao je.

Na upit novinara da prokomentira optužbe civilnih udruga iz BiH da hrvatska policija tuče migrante i slično, rekao da hrvatska policija profesionalno i odgovorno radi svoj posao, pa tako i spašava živote migrantima, među kojima su i djeca. 

Naveo je i da provjeravaju sve optužbe, a u nekoliko slučajeva, kada su utvrđene činjenice, pokazalo se da su takve optužbe potpuno lažne.