U generalskom zboru pet novih časnika, Mašović na čelu Oružanih snaga BiH

general

... višemjesečnoga otezanja te procedure, piše Večernji list BiH.

U generalski zbor imenovana su petorica novih visokih časnika, a petorica odlaze u mirovinu, među kojima je i general-pukovnik Anto Jeleč koji je u posljednjem mandatu bio načelnik Glavnog stožera OS BiH. Njegov nasljednik na toj poziciji je, kako se i najavljivalo, general-bojnik Senad Mašović.

Ostaju Jerkić, Kolenda...

Za njegova zamjenika zaduženoga za operacije imenovan je brigadni general Ivica Jerkić. Brigadni general Gojko Knežević postavljen je na dužnost zamjenika načelnika Zajedničkog stožera OS BiH za resurse.

Prema odluci Predsjedništva BiH, brigadni general Radovan Ilić postavlja se na dužnost zapovjednika Operativnog zapovjedništva OS BiH. Brigadni general Kenan Dautović imenovan je zamjenikom zapovjednika Operativnog zapovjedništva zaduženoga za operacije.

Drugi zamjenik u Operativnom zapovjedništvu zadužen za resurse je brigadni general Tomo Kolenda. Brigadni general Marko Stojčić također ostaje u još jednome mandatu u generalskom zboru, sada na poziciji zapovjednika Zapovjedništva za potporu OS BiH.

Novi član generalskog zbora je brigadir Zoran Dunović i bit će zamjenik zapovjednika u Zapovjedništvu zadužen za operacije, a brigadni general Rusmir Mrković zadužen je za resurse. On je također novoimenovani član, kao i brigadir Zdravko Rezo koji postaje zapovjednik 4. pješačke brigade OS BiH.

Zloglasna brigada

Za zapovjednika 5. pješačke brigade postavljen je brigadir Emir Kliko i on je također novi u sazivu generalskog zbora, jednako kao i Radovan Jović koji je zapovjednik 6. pješačke brigade.

Brigadni general Mirsad Ahmić postavljen je odlukom Predsjedništva na dužnost glavnog inspektora pri Ministarstvu obrane. Gotovo svi časnici koji su imenovani sudjelovali su u ratu i imali visoke pozicije.

Tako je među generale svrstan i Rusmir Mrković, zapovjednik Specijalne policijske postrojbe "Laste", a među generalima je najviše onih koji su "zanat pekli" u zloglasnoj 7. muslimanskoj brigadi u čijem su sastavu bili i mudžahedini. Načelnik Mašović je bio njezin zapovjednik, a Dautović pomoćnika zapovjednika vojne obavještajne službe.