U FBiH još ništa od pojeftinjenja goriva

U FBiH još ništa od pojeftinjenja goriva

U udrugi prometnika naftnih derivata FBiH trenutno nemaju informacija o kretanju relevantnih pokazatelja koji bi mogli ukazivati na stvaranje uvjeta za smanjenje cijena naftnih derivata na maloprodajnom tržištu FBiH.


Amela Kečo, tajnica Udruge prometnika naftnih derivata FBiH smatra kako su pokazatelji sa svjetskih tržišta, posljednja dva dana ohrabrujući, te se svakako nadamo da ćemo imati priliku priopćiti pozitivnu informaciju za građane.
"S obzirom da najveće količine naftnih derivata koje se uvoze na naše tržište, dolaze iz zemalja koje nisu članice Europske unije, to nije opravdano očekivati da, po ovom osnovu, dođe do smanjenja cijena naftnih derivata. Dakle, male količine derivata koje se uvoze na naše tržište iz zemalja EU, ne mogu biti relevantne u toj mjeri, koja bi omogućavala da ukinute carine utiču na smanjenje cijena derivata u maloprodaji", kaže Kečo.
Također, smatra da ukidanje carina u naftnom sektoru neće utjecati na smanjenje cijena u maloprodaji, kao što je to slučaj sa drugim vrstama roba.

fena

Tekst se nastavlja ispod oglasa