U Brčkom dvanaest osoba spašeno od utapanja

Brčko

Šef Pododjela za zaštitu i spašavanje u Vladi Brčko distrikta Mićo Simikić kazao je u izjavi za Fenu kako su pripadnici brčanske Civilne zaštite jučer spasili od utapanja 12 osoba. Po njegovim riječima, u poplavljenom području odigravale su se prave drame, ali da, na svu sreću, ipak nije bilo ljudskih žrtava.

Najkritičnije je bilo na komunikaciji Dubrave - Bosanska Bijela, gdje je vodena bujica ponijela automobil u kojem su bili otac i njegov maloljetni sin. U pomoć im je priteklo šest pripadnika Civilne zaštite, koje je također ponijela bujica, pa je i njih trebalo spašavati.

- Ipak, na kraju su svi spašeni i izvučeni iz vode. Najvažnije da za sada sve protječe bez ljudskih žrtava i nadamo se da će tijekom dana vodostaj početi opadati - kazao je Simikić.

Pripadnici Civilne zaštite jučer su iz vodene bujice spasili po jednu osobu u Cvijanovićima i Palanci, dvije u Brci i šest u Bukviku.

Humanost brčanskih spasitelja došla je do izražaja i prilikom zbrinjavanja i transporta pacijenata iz ugroženih područja na dijalizu u Brčko. Zahvaljujući njima, 12 pacijenata dopremljeno je na dijalizu u brčansku zdravstvenu ustanovu, istaknuo je Simkić.

fena