U BiH živi 500 tisuća Hrvata, građana Europske unije, te nam je u interesu očuvati mir i stabilnost na granici s EU

U BiH živi 500 tisuća Hrvata, građana Europske unije, te nam je u interesu očuvati mir i stabilnost na granici s EU
te druga razmjena mišljenja o Izvješću Europske komisije o Bosni i Hercegovini za 2018. godinu na kojoj je sudjelovala i zastupnica Zovko.

Govoreći o nedavno održanim izborima, zastupnica Zovko se u svom obraćanju osvrnula na strane utjecaje u BiH. „Krajnje je vrijeme da se razmotre strani utjecaji koji su prisutni u BiH," naglasila je Zovko,

U drugom dijelu rasprave zastupnica Zovko je istaknula kako je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na posljednjem sastanku Europskog vijeća pokrenuo raspravu o nedavno održanim izborima te grubom gaženju Dejtonsko-pariškog mirovnog sporazuma koje je za posljedicu imalo pokretanje rasprave i na Vijeću za vanjske poslove.

„U Bosni i Hercegovini živi 500 tisuća Hrvata, građana Europske unije, te nam je u interesu očuvati mir i stabilnost na granici s BiH. Europski parlament je usvojio je do sada četiri rezolucije o BiH, koje nude srednji put koji se nalazi između dva ekstrema, separatizma i unitarizma. Jedino EU rješenje za Bosnu i Hercegovinu jest srednji put, federalizacija, implementacija preporuka Europskog parlamenta, poštivanje odluka Ustavnog suda kao Dejtonsko-pariškog mirovnog sporazuma sve dok on ne bude promijenjen", zaključila je zastupnica Željana Zovko.