U BiH u sljedeća tri dana novi toplotni udar!

Po podatcima klimatologa, ovo će biti rekordna srednja temperatura treće dekade rujna ikad izmjerena na ovim prostorima i najtoplije miholjsko ljeto.

"Temperature će do subote uvečer biti čak tri do četiri stupnja iznad prosjeka i to će biti rekordna srednja temperatura ove dekade. Predstojeći val vrućina možemo nazvati toplotnim udarom", potvrdio je Željko Majstorović, klimatolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

I meteo-alarm opet upozorava, a pod oznakom "potencijalno opasne vremenske prilike" stoje banjalučka, bihaćka, prijedorska, mostarska i trebinjska regija.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) dodaju da će se danas temperature popeti do 33. podioka na zapadu, dok će istok i jug biti za dva stupnja topliji.

"Takođe, i u petak se očekuju znatno visoke i prave ljetne temperature - do 36 stupnjeva. U subotu popodne bi temperature mogle spasti do 25. podioka, ali će jug i istok zadržati visoka 34 stupnjeva. Naoblačenje i manji lokalni pljuskovi očekuju se od nedjelje, kada će maksimalna dnevna temperatura biti od 17 do 25 stupnjeva", kazao je Draško Rudan, meteorolog RHMZ.

Varljive vremenske prilike čak su prije sedam dana donijele i snijeg na Vlašiću, a već ovog vikenda na planinama u BiH prognozira se visokih 25 stupnjeva.

dnevnik.ba