U BiH nam stiže snijeg i mraz

zahlađenje
Danas prije podne u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme.

Nešto više oblačnosti očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Poslije podne, s povećanjem oblačnosti, u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji su najizgledniji na području sjevera i sjeverozapada Bosne.

Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na nedjelju. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva.

U nedjelju, 25. svibnja također se prognozira oblačno vrijeme s kišom od 15 do 30 litara po metru četvornom, s tim što lokalno na području Krajine, sjevera i centralne Bosne može pasti i do 70 litara kiše.

Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva.

U ponedjeljak i utorak očekuje se oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U Bosni obilnije padaline. U Hercegovini se prognozira akumulirana količina padalina od 20 do 50 litara po metru četvornom, a u Bosni 40 do 80 litara po metru četvornom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka u ponedjeljak bit će većinom između 5 i 12, a na jugu zemlje i do 16 stupnjeva.

U utorak će biti još hladnije. Očekivana jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 13 stupnjeva.