U BiH najavljeni masovni građanski prosvjedi

prosvjedi, prosvjedi u bih, prosvjedi, prosvjedi u bih

Na održanom sastanku Inicijativnog odbora Ustavnopravne demokratske asocijacije održane 5. travnja u Sarajevu zaključeno je kako se za 11. listopad 2017. zakazuju i najavljuju masovni građanski mirni prosvjedi po svim općinama i gradovima širom BiH.
Cilj prosvjeda je stati u obranu Građanske Rezolucije u kojoj se traži i zahtjeva od međunarodne zajednice da kroz svoje daljnje angažiranje kroz okvirni mirovni sporazum u BiH, kao protektori u BiH, u potpunosti izmijene Aneks 4., Ustav Bosne i Hercegovine.

"Rezolucija nije ništa drugo nego pritisak građana BiH koja ide prema Međunarodnoj zajednici, tražeći da se implementiraju i provedu presude Međunarodnog suda, a koje se odnose prije svega na presude Sejdić - Finci, Pilav i Zornić. Kako domaće vlasti nisu u mogućnosti provesti te presude to treba implementirati Međunarodna zajednica na osnovu svojih ovlaštenja iz Sporazuma za mir u BiH. Nećemo ići prema vlastima u BiH, naš rad i aktivnosti ćemo usmjeriti isključivo prema međunarodnoj zajednici. Naše aktivnosti, koje ćemo raditi na području cijele BiH, jesu da se naša Rezolucija implementira u cijelosti.

Tražiti ćemo da Građanska Rezolucija koja je notarski obrađena i dostavljena na adrese Međunarodne zajednice dostigne svoj nivo kroz buđenje građanke svijesti, a ujedno da bude politički akt svih građana u BiH kako bi implementirali sve presude koje su donesene, a tiče se uspostave građanske i sekularne

Ustavom uređene zemlje BiH", navedeno je u priopćenju Vijeća.

Međunarodna zajednica kako je navedeno ima moralnu obavezu prema Bosni i Hercegovini, da uredi Ustav BiH sa svojim ekspertnim pravnim timovima kako to danas Ustav imaju suvremene Europske i napredne svjetske zemlje, jer se upravo na ovoj teritoriji BiH dogodio brutalni, krvoločni rat, koji je rezultirao genocidom i nedužno stradanje svih građana kojeg su Europske zemlje sa ove vremenske distance, dozvolile!

"Od danas 06. travnja 2017. god. pa do 1. listopada organizacijska grupa poziva dobrovoljne afirmirane građanske aktiviste po svim općinama i Gradovima u BiH koji žele biti dio tima Ustavnopravne Demokratske Asocijacije Vijeća Građana BiH da se jave na e-mail [email protected] , kako bi na zajedničkom sastanku, skupštine ove asocijacije formirali Izvršno i operativno tijelo "Upravni Odbor ili Vladu u sjeni" ove asocijacije koji će nastaviti sa daljnjim organizacionim aktivnostima", navode u priopćenju dodajući da je u konačnici cilj ovog operativnog organa organizacijskog i pregovaračkog karaktera.
"Na masovnim prosvjedima građana želimo priječiti održavanje predstojaćih izbora u listopadu 2018. godine po sadašnjem modalitetu i po modalitetu etno religijskog torovanja konstituisanih naroda kroz entitetska iscrtavanja u BiH", naveli su.