U BiH će i dalje biti toplo, temperature iznad prosjeka

jezero francuska

Sredinom i pred kraj tjedna prognozira se kiša, ali i blagi pad temperature zraka, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Snježne oborine nisu najavljene. Kako piše u priopćenju, veće količine oborina očekuju se u jugozapadnim područjima. Očekivane temperature zraka i dalje će biti iznad prosječne vrijednosti za ovo doba godine.

U Bosni će u prijepodnevnim satima biti magle. Jutarnje temperature zraka početkom tjedna u Bosni prognoziraju se od 5 °C do 11 °C, a na jugu Hercegovine do 13 °C, a u drugoj polovini tjedna prognozira se između 5 °C i 9 °C u Bosni na jugu zemlje do 11°C. Maksimalne dnevne temperature u iduća dva dana u Bosni očekuju se između 14 °C i 19 °C, a u Hercegovini iznad 20 °C.

Maksimalne temperature od četvrtka (8. studenog) pa do kraja tjedna kretat će se između 12 °C i 17 °C. Prema raspoloživim prognostičkim materijalima idućeg tjedna, očekuje se stabilno i pretežno oblačno vrijeme.

Najniže temperature zraka imat će vrijednosti između 4 °C i 8 °C, a maksimalne temperature od 8 °C do 15 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Izgleda da u BiH, prema prognozama, još neće biti zime i niskih temperatura.