U akciji združenih policijskih snaga BIH uhapšeno oko 30 osoba

ubojstvo, policija, droga, policija, policija, vatreno oružje, droga, ubojstvo, zločini, Sarajevo, pokušaj ubojstva, ubojstva, sipa uhićenje, policija, akcija, crna kronika, zenica, policija, akcija, droga, crna kronika, policija, akcija, Široki Brijeg, crna kronika
Po nalogu Tužilaštva BiH provodi se velika akcija usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom. Akcija uključuje pretrese objekata koje koriste osumnjičeni na više od 40 lokacija i hapšenja više desetina osumnjičenih osoba. Najviše aktivnosti provodi se na širem području Hercegovine, uključujući gradove Trebinje, Bileću, Stolac, Grude, kao i lokacijama u drugim gradovima u BiH. 

U akciji je uhapšen i jedan osumnjičeni koji je zaposlen kao carinik u carinskim organima Crne Gore a ima državljanstvo BiH i prebivalište na teritoriji naše zemlje. 

U akciji sudjeluju policijski djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije, kao i policijski djelatnici kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova na lokalitetima na kojima se provode pretresi i hapšenja osumnjičenih. 

Na terenu je i operativni tim Tužilaštva BiH koji na mjestu događaja koordinira i usmjerava aktivnosti policijskih djelatnika. 

Aktivnosti koje se provode rezultat su zajedničkog i operativnog rada Tužilaštva BiH i policijskih agencija, s ciljem otkrivanja i procesuiranja organiziranih kriminalnih skupina koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga i neovlaštenim prometom naoružanja i vojne opreme.

Osobe koje su uhapšene osumnjičene su da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnih droga i neovlašteni promet oružja, vojne opreme i proizvoda vojne namjene.

Uhapšeni će u zakonskom roku biti predati postupajućim tužiteljima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji će, nakon ispitivanja, odlučiti za koje osumnjičene će uputiti prijedlog za određivanje pritvora. 

Tužiteljstvo BiH je izrazilo zahvalnost svim policijskim agencijama koje su sudjelovale u ovoj, jednoj od najvećih združenih akcija policijskih snaga u postdejtonskoj BiH

(Fena)