U akciji "Bumerang" uhićena 21 osoba, izvršeno 30 pretresa

Ova aktivnost policije provedena je pod nadzorom Okružnog tužiteljstva Banja Luka- Područnog ureda Prijedor, na području Banje Luke i Prijedora.

Pronađeno je i privremeno oduzeto: 1.470,5 grama zelene biljne materije koja po svom izgledu asocira na marihuanu, 345,5 grama „spida", 10 grama materije koja po svom izgledu asocira na ekstrakt biljke kanabis tzv. „hašiš", 19,3 grama bijelog praha koji po svom izgledu asocira na heroin, 3.169 tableta „trodon", četiri komada tableta „heptanola", dvije automatske puške, više mobilnih telefona i SIM kartica, te vozilo „audi 80" i motocikl „honda CBR 900" otuđeni na području Prijedora.

IZ Centra javne sigurnosti Banja Luka danas je potvrđeno da su uhićene osobe privedene u službene prostorije gdje je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, njih 17 biti predato u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci područnog ureda Prijedor, a ostale četiri u nadležnost Okružnog tužiteljstva Banja Luka.

Spomenuta akcija ima za cilj sprječavanje neovlaštene proizvodnje i prometa droga i bit će nastavljena.

(Fena)