Tzv.Federalna vlada imenovala članove NO EP Hrvatske zajednice Herceg Bosne

Tzv.Federalna vlada imenovala članove NO EP Hrvatske zajednice Herceg Bosne
....parlamentarnu proceduru nakon što u njega budu ugrađene primjedbe i prijedlozi iz današnje rasprave.  Na konferenciji za novinare njezin nezakoniti predsjednik Nermin Nikšić kazao je Proračun 1,71 milijuna KM i na prihodovnoj i na rashodovnoj razini, s čime će idućih dana biti upoznati predstavnici sindikata i udruženja korisnika proračunskih sredstava.

"Pri koncipiranju rebalansa, Vlada je krenula od smanjivanja stavki na koje može izravno utjecati kao nastavak već poduzetih mjera štednje na smanjenju naknada -kazao je Nikšić.

"Uz tekst Proračuna koji je usvojila Vlada danas je usvojeno i nekoliko zaključaka, a jedan od njih se odnosi na intenziviranje razgovora s predstavnicima sindikata oko zahtjeva MMF-a. Provest ćemo reforme naknada braniteljskih populacija i reviziju prava svih proračunskih korisnika. Vlada će direktno uključiti u postupak hitne revizije prava na ostvarenje prijevremene mirovine ostvarene pod povoljnijim uvjetima", kazao je Nikšić.

Za Srebrenicu 3 milijuna KM

Određene stavke su smanjene, a neke su povećane. Tako je na transferu za invalidnine (za 34,55 milijuna KM), za provedbu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja (za 2,9 milijuna KM), transfer za PIO - minimalne mirovine (za dva milijuna KM), za dug prema neratnim invalidima (za 15 milijuna KM), te kapitalni transfer za programe razvoja regije Srebrenica (3 milijuna KM.)

Članovi NO JP EP HZ HB

Tzv.Vlada FBiH je danas, radi kontinuiranog nastavka rada privrednih društava u kojima prava upravljanja po osnovu državnog kapitala obavlja Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, donijela više odluka kojima je dala suglasnost na prijedloge za imenovanje kandidata na upražnjene pozicije u njihovim nadzornim odborima.

Tako je dana suglasnost da se za članove Nadzornog odbora JP „Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar imenuju Midhat Arpadžić, Ervin Vrdoljak, Marijan Bunoza, Živko Marić, Damir Leko i Marinko Ivanković.

(Dnevnik.ba)