Tvrtke nezadovoljne gospodarskom situacijom u BiH, nadaju se boljem poslovanju

Tvrtke nezadovoljne gospodarskom situacijom u BiH, nadaju se boljem poslovanju

U istraživanju je sudjelovala 81 tvrtka, a trenutnu gospodarsku situaciju u zemlji većina ispitanika - 52 posto, ocjenjuje kao lošu. S druge strane, 43 posto njih smatra da je situacija u gospodarstvu zadovoljavajuća, a samo pet posto da je dobra, prenosi Blic.rs.

Kada je riječ o izgledima gospodarstva BiH u tekućoj godini u odnosu na prethodnu, 30 posto očekuje da će se situacija poboljšati, a 70 posto da će ostati nepromijenjena ili se čak pogoršati.

S druge strane, trenutno poslovanje vlastite tvrtke 53 posto sudionika u istraživanju ocjenjuje kao dobro, a 44 posto kao zadovoljavajuće. U usporedbi s istraživanjima iz prethodnih godina, ova pozitivna ocjena je u stalnom porastu.

Ukupno 80 posto ispitanika u tekućoj godini očekuje bolji poslovni razvoj vlastite tvrtke nego u prethodnoj, a 20 posto polazi od toga da će situacija u tvrtki ostati nepromijenjena.

Nijedna tvrtka ne očekuje pogoršanje svog poslovnog razvoja. Čak 83 posto ispitanih tvrtki očekuje povećanje prometa, 16 posto smatra da će se razvoj prometa ostati nepromijenjen, dok samo jedan posto očekuje smanjenje.

večernji.ba