Tvrtke iz RH u utrci za dio kolača koridora Vc na poddionici Zvirovići – Bijača

Ugovor je vrijedan 6,8 milijuna konvertibilnih maraka, ili oko 1,76 milijuna eura, priopćile su Autoceste Federacije BiH.
Autoceste Federacije BiH priopćile su i kako je završena procjena za izražavanje interesa za konzultantske usluge nadzora izgradnje autoceste na trasi koridora 5c na poddionici Zvirovići - Bijača, za što je zainteresirana Grupa Investinženjering iz Hrvatske. Precizira se da je nakon dostavljene dokumentacije i utvrđenih kriterija načinjen kratak popis od šest tvrtaka ili konzorcija koji će se pozvati da dostave svoje tehničke i financijske ponude.

Grupa Investinženjering natječe se za posao nadzora izgradnje autoceste u dijelu Hercegovine zajedno s tvrtkom Ove Arup & Partners iz Irske. Za taj se posao natječu i tvrtke iz Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Italije i Španjolske.

Kako su priopćile Autoceste Federacije BiH, Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) financira izgradnju i nadzor izgradnje dionice Zvirovići - Bijača te je dala pisanu suglasnost na odabrane tvrtke i provedeni postupak.

hina